hondentrainingen

 

clickeren

Een clicker is een plastic hulsje met een metalen plaatje erin, wat geluid maakt als je er op drukt. Als er na de "click" een beloning wordt gegeven, zal de hond het geluid gaan koppelen aan die beloning. Op deze manier kan het clickeren gebruikt worden om op een leuke, snelle manier iets aan te leren bij de hond (maar ook andere dieren, zoals muizen en kippen).
Met deze cursus zal ik de mensen bewuster maken van het gebruik van een clicker en niet zo zeer de kunstjes die aangeleerd kunnen worden. U leert verschillende aanleertechnieken, inzichten, het opstellen van een trainingsrapport en uiteraard heel belangrijk......... timing. U gaat uw hond leren lezen en u ontdekt dat clickeren veel meer is dan click=voer.


BASIS & GEDRAG
 
BASIS SHH

Wilt u uw hond net iets meer uitdagen dan zijn standaard wandeling, dan kunt u een basistraining nemen, de sociale huishond (SHH) zodat u van de zomer samen met uw hond rustig een terrasje kan pakken, de hond leert om geen voer van vreemden aan te nemen en niet naar vreemde mensen op te springen. Het meelopen zonder te trekken of rustig blijven liggen wanneer u een praatje maakt met een bekende die u tegenkomt.

GEDRAG

Mocht u tegen probleemgedrag in en rond huis aanlopen, dan kom ik bij u langs om aan dat specifieke probleem te werken. We willen niet alleen een sociale hond buitenshuis, maar het genieten van uw hond in huis is net zo belangrijk! Deze training wordt op maat toegepast op het specifieke probleem wat u en uw hond ondervinden. 

 

Praktijkspeuren

Bij The Chestnut Ranch wordt er aan Praktijkspeuren gedaan, met het Praktijkspeuren wordt er een menselijk belucht spoor gevolgd waarbij de hond verloren voorwerpen vindt en aan het einde van het spoor een "verdacht" persoon.
De grondlegger van het Praktijkspeuren is Cor Oldenburg, waar Debbie haar opleiding Aspirant heeft afgerond.
Deze speurlessen bestaan uit verschillende delen, waar u onder andere de theorie achter het speuren leert, de hond voorwerpen leert verwijzen en u leert te anticiperen op uw hond.
Samenwerken en teamverband zijn de sleutelwoorden.
Hierbij staat de samenwerking tussen de cursist en de hond centraal.

Geurdetectie & zoeken

Met het zoeken wordt er een geur aangeleerd, dit onderdeel van zoeken wordt ook geurdetectie genoemd. Dit kan bijvoorbeeld vuurwerk of kruidnagel zijn, maar ook geld of tabak. Naarmate de geur geconditioneerd is, zal de geurbron op verschillende plekken worden verstopt. Dit kan op een pallet zijn met dozen, in een ladekastje of ergens in een rommelige schuur.
Nu is je hond niet zomaar aan het zoeken, je leert namelijk je hond lezen, om samen te werken en de hond te leren melden waar de verborgen geurbron zich bevind. Elke hond kan zoeken, maar niet elke hond kan samenwerken met de geleider tijdens het zoeken. Het is een kunst om je hond te mogen begeleiden waneer hij/zij er niet uit komt, want dat is teamwork! The Chestnut Ranch werkt aan het samenwerken tussen geleider en hond.
U zult trainen op verschillende locatie's, zo went u en uw hond eraan om op elke locatie te kunnen samenwerken.

© Copyright 2018. All rights reserved.